Over het Debian Women Project

Het Debian Women project is opgericht in mei 2004. We proberen het Debian Project meer te balanceren en te diversifiëren door actief geïnteresseerde vrouwen te engageren en ze aan te zetten om actiever te worden in Debian. We zullen de invloed van vrouwen in Debian promoten door de zichtbaarheid van actieve vrouwen te verhogen, door begeleiding en rolmodellen aan te bieden en door mogelijkheden te creëren voor samenwerking met nieuwe en huidige leden van het Debian Project. We verwelkomen alle mensen die geïnteresseerd zijn in de deelname van vrouwen in Debian.

Hier volgen enkele van onze activiteiten.

  • Draaien van een mailinglijst voor discussie van gerelateerde onderwerpen.
  • Draaien van een IRC-kanaal voor discussie over gerelateerde onderwerpen, technische vragen en om vrouwen die geïnteresseerd zijn in een bijdrage leveren voor Debian de gelegenheid te bieden om elkaar en enkele van de huide Debian leden te ontmoeten.
  • BOF-discussies organiseren op Linux-conferenties om discussie te promoten over problemen die vrouwen ondervinden en over hun bijdrage in Debian en Linux.
  • Voordrachten geven op conferenties, universiteiten, LUG's en scholen.
  • Actief aanmoedigen van de Debian-gemeenschap om het begrip voor specifieke problemen die vrouwen, die meer willen bijdragen aan Debian, ondervinden te verhogen.